Menu Sluiten

Dakgoten

Dakgoten van topkwaliteit

Ook voor de aanleg van uw dakgoot kan u rekenen op de vakmannen van Rottiers BVBA uit de Oost-Vlaamse gemeente Sint-Lievens-Houtem. We maken voor al onze dakgootwerken gebruik van absolute topmaterialen zoals bv. Trespa.

Daarnaast hanteren we uiteraard ook zink en koper van absolute topkwaliteit. Zo garanderen we dat uw dakgoot of regenpijp moeiteloos tientallen jaren kan meegaan. Ook voor de installatie en renovatie van betonnen dakgoten kan u natuurlijk bij ons terecht.

Uitbekleding van dakgoten met trespa

Voor de uitbekleding van uw dakgoot maken we gebruik van het merk Trespa, de merknaam voor de High Pressure Laminate-plaat die speciaal geproduceerd wordt voor buitentoepassingen. Het is een massieve, compacte plaat die is opgebouwd uit houtvezels of papier, met daaraan een op fenolharsgebaseerd bindmiddel toegevoegd.

Trespa-plaat wordt gemaakt door onder hoge druk en hoge temperatuur houtvezels of geïmpregneerd papier en hars samen te persen. Een speciaal EBC-oppervlak (Electron Beam Curing), een door Trespa ontwikkelde coatingtechniek, zorgt voor de hoge kwaliteit op het gebied van duurzaamheid en weerbestendigheid. Door aan het oppervlak gekleurde pigmenten toe te voegen zijn de meest uiteenlopende kleuren mogelijk.

De productietechniek voor de platen, die van houtvezels gemaakt zijn, noemt men ook wel de ‘Dry-Forming’-technologie. Bij deze techniek worden goedkopere prepregs in plaats van de duurdere geïmpregneerde papieren lagen bij de productie van vezelplaten toegepast. Deze prepregs bestaan uit houtvezels en thermohardende harsen. Deze techniek is voor het eerst in 1984 toegepast.

Doordat het oppervlak van een Trespaplaat een dichte moleculaire toplaag heeft, is het vrijwel ongevoelig voor weersinvloeden (temperatuur, UV-straling en vocht). Ook kan eventuele vervuiling, zoals graffiti, vrij eenvoudig verwijderd worden. Vanwege deze voordelen wordt het materiaal vrij algemeen toegepast.

Zit u nog met vragen, of wilt u een offerte aanvragen? Contacteer ons dan zeker via de contactpagina van deze website.